Viro superalko keyla

Livikon lähinnä satamaa sijainneen myymälän remonttityöt ja viimeistelyt ovat nyt valmiit ja myymälä on vihdoin valmis palvelemaan asiakkaitaan. Tallinnan kolmioon kuuluva Liviko kilpailee kovasti asiakkaista yhdessä Callen, Superalkon ja Alcostockin kanssa, eikä voi unohtaa myöskään Norde Centrumissa toimivaa Rimiä. Iso varastomyymälä palvelee sopivasti lähellä satamaa ja tänne on helppo tulla niin autolla kuin satamasta kävellen.

Parhaiten tietty ostokset sujuvat ennakkoon ja luonnollisesti tilausta voi täydentää vielä myymälässä. Kaubamajan Osturalli tulee taas, onko matka Tallinnaan jo hankittuna? Eri laivayhtiöillä on useita mukavia tarjouksia niin Tallinnan päiväristeilyssä kuin hotellimatkoissa ja kannattaa tsekata myös mm. Matkapoikien ja Ikaalisten matkatoimiston edulliset tarjoukset. Kaubamajan Osturalli alkaa maanantaina 3.

Aikaisemmista Osturalleista on opittu se, että jotkut tuotteet ovat todella edullisia ja ne myydään äärettömän nopeasti loppuun. Ovenkahvassa kannattaa olla kiinni juoksukengät jalassa mikäli meinaa esimerkiksi keskiviikkona 5.

Kannattaa katsastaa myös katalogin lopusta löytyvät matkatarjoukset alkaen sivulta Tsekkaa tarjoukset ja varaa oma ostosreissusi Tallinnaan! Kaubamajan Osturallin tarjouskatalogia pääset selaamaan klikkaamalla allaolevaa katalogin kansikuvaa.

Tallinna Tutuksi Facebook-sivuilla lukijat saivat päättää seuraavan hintavertailun kohteen. Tykkäysnappuloilla suoritettu "äänestys" toi oluiden hintavertailun toimitukselle päivitykseen ja tässä sitä nyt olisi.

Printtiversioon laitoimme 45 suosituinta ja vertailussa mukana olleista kaupoista löytyneitä oluttuotteita. Tästä postauksesta löydät myös Tallinnan halvimmat olutlaatikot.

Olutlaatikoiden hintavertailuun pääset suoraan tästä. Kaikki oluen ystävät varmasti tietävät että Tallinnassa on käynnissä myös mainio pienpanimobuumi, joten jos tämä peruskaura tai oikeastaan ohra tai vehvä alkaa kyllästyttämään, kannattaa tutustua näiden kauppojen ja erikoisliikkeiden mahtavaan tarjontaan.

Uba ja Humal sekä Spunka ovat hyviä paikkoja aloitta, mutta monessa muussakin liikkeessä alkaa olemaan kiitettävästi erikoisoluita perinteisten laatikko-oluiden lisäksi. Hintavertailuun otettiin tällä kertaa 14 liikettä tai myymälää. Vain kolme viimeistä toimittaa juomia suoraan Suomeen ja näiden kolmen kaupan hintavertailussa VironViina vei selvän voiton. Ei kaupalla ehkä ole se laajin olutkokoelma, mutta hinnoissa se pesi pahimmat kumppanit Alcoexpressin ja Viinahuudon.

Vain Viinahuuto näistä kolmesta ei ilmoita suoraan pantillisia hintoja. Joku voi todeta että pienet on erot, mutta isommilla määrillä ero luonnollisesti kertaantuu.

Muutamia tuotteita löytyy myös Suomen Alkosta, mutta sinne ne erot ovatkin sitten ihan muuta. Ja kuka sanoi ettei olutta kannata enää tuoda Virosta?

Otetaan esimerkiksi monen suosikkiolut Leffe Blonde , Alkossa 24 pulloa maksaa sen 90,72 euroa, kallein hinta vertailun kauposta oli 57,36e ja alin hinta 38,99e. Yli kaksi koria yhden hinnalla, tähän houkutukseen ei tarvita edes ilmaisia ämpäreitä. Hintavertailun hinnat on tarkastettu Virheitä voi esiintyä, mutta korjaillaan niitä sitten myöhemmin. Joissain kaupoissa oli juuri tarkastushetkellä tarjouksia, joten kannattaa tarkastaa hinta vielä ennen omaa ostopäätöstä.

Isompaa hintavertailua pääset katsastamaan tästä linkistä:. TallinkSilja kuljettaa ahkerimmin matkustajia Tallinnaan ja takaisin.

TallinkSiljan sivuilta löytyvät varsin näppärät vinkki- ja linkkisivut, joita Tallinna Tutuksi myös suosittelee. Eihän näitä ole koskaan liikaa ja näiden sivujen kautta löytää varsin mukavan kattauksen kaikkea kivaa lyhyelle tai hieman pidemmälle Tallinnan päiväristeilylle tai hotellimatkalle Tallinnaan.

Jos on suomalainen Napoue Gin ollut viime aikoina otsikoissa ja palkintopalleilla erilaisissa. Tallinna Tutuksi Facebook-sivuilla on menossa kilpailu, jossa lukijat saavat päättää syyskuun aikana mikä hintavertailu tullaan seuraavaksi päivittämään.

Osallistua voit Facebookissa klikkaamalla kyseisen postauksen Tykkää-painiketta. Äänestys tapahtuu samalla kertaa, eli vie hiiri Tykkää -tekstin päälle ja valitse oikea vaihtoehto oheisen kuvan mukaan. Ja sen lisäksi että seuraavaksi päivitetään eniten ääniä saanut hintavertailu, yksi onnekas voittaja tulee voittamaan mukavan tuotepalkinnon.

Arvonta suoritetaan kyseisestä postauksesta Facebookissa tykänneiden kesken Onko Tallinnan Vanha Kaupunki koluttu ja haluaisitte porukan kanssa nähdä vaihteeksi jotain muuta? Tai haluaisitko yllättää kumppanisi ja viedä hänet johonkin muualle kuin Raatihuoneen torille?

Tallinnan ulkopuolella on paljon upeita juttuja jotka kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa. Yksi näistä kohteista on Keilan upeat vesiputoukset, joista moni on yllättynyt. Suunnitteletko kesälomamatkaa Viroon omalla autolla? Tässä lista tarvittavista asiakirjoista, jotka on syytä pakata mukaan, niin matkan teko sujuu mukavasti. Nämä ovat suomalaiselle Tallinnan 5 vaarallisinta paikkaa Lue lisää: Happy on kohta toista syntymäpäiväänsä viettävä kultainen noutaja, joka osallistuu aktiivisesti perheen vapaa-ajan aktiviteetteihin, päiväretkiin ja lyhyemmille lomille.

Aitoon kartanotunnelmaan pääsee sujuvimmin rakkaassa naapurimaassamme Virossa. Balti Jaama -tori on monipuolinen ja raikas Rautatieaseman vieressä sijaitseva Balti Jaama -tori on upeasti modernisoitu.

Noin myyntikojua tarjoaa kaikkea vihanneksista antiikkiin. Poliittisesti kokematon presidentti on 47 vuotta vanha nainen, jonka kykyä toimia maan johtajana epäiltiin. Hyvällä maulla kunnostetuissa kartanoissa on prameita majoitustiloja, upeita kylpylöitä, hyviä harrastusmahdollisuuksia ja joissakin jopa kummituksia.

Entä mitä on suomalaisuus? Juhlavuoden kunniaksi molempien maiden kansalaisia kannustetaan osallistumaan kuvakilpailuun. Toisia tuntuu onni ikuisesti suosivan, toisia koetellaan. Tartto on sellainen kaupunki, jota kohtalo on kolhinut. Lue vinkit ja hyppää pyörän selkään! Haluatko tutustua pintaa syvemmältä Tallinnan kirkkoihin, Toompean mäkeen, keskiaikaiseen kaupunginmuuriin ja sen torneihin?

Viro on monelle suomalaiselle kuin toinen kotimaa, jossa on helpompi pistäytyä päiväristeilyllä kuin hypätä Tampereen junaan. Monissa maissa kuten USA: Virossa tippaaminen on vapaaehtoista, mutta milloin sitten antaa tippiä ja milloin ei?

Nettiautosta löytyy Viron tax free -tarjontaa mukavasti ja vertailu Suomen hintatason kanssa osoittaa, että ostamalla käytetyn auton Tallinnasta voi säästää autoveron pulittamisen jälkeen useita tuhansia euroja. Rentoa lomaa voi viettää vaikka koko viikon, mutta myös yhden tai kahden päivän mittaiset irtiotot ovat suosittuja. Poimi parhaat vinkit rentouttavaan lomaan! Verotus kiristyy tänä kesänä — näin oluen hinta nousee Tallinnan satamassa Verotus kiristyy asteittain vuoteen asti.

Jos kaikki kiristykset toteutuvat, voi oluen hinta Virossa nousta puolella. Kesä tarjoaa tietenkin myös toinen toista hienoimpia festivaaleja kesäkansan iloksi. Kansanmusiikki ja folkmusiikki on Virossa hyvin arvostettua ja tykättyä, ja kesällä järjestetään monta hienoa festivaalia luonnon helmassa. Näihin festivaaleihin kannattaa ehdottomasti tutustua jos haluaa ainutlaatuisen, kauniin ja autenttisen festarikokemuksen! Yhä useampi suomalainen matkailija haluaa nähdä Baltian matkallaan muutakin kuin Tallinnan kadut.

Itä-Viro on tällöin varteenotettava vaihtoehto. Tallinnasta sujahtaa autolla idän suuntaan Narvaan reilussa kahdessa tunnissa, mutta jo aikaisemmin kannattaa kaasujalkaa keventää. Itä-Viron upein nähtävyys on pitkä, kalkkikiveen syöpynyt törmärannikko. Korkeimmillaan törmien korkeus on 55 metriä ja yhtenäisen törmän pituus on 20 kilometriä. Valasten 30 metriä korkea vesiputous on Viron korkein, mutta näköalasilta on suljettu.

Samankaltainen kehitys nähtiin Turun aseman takana noin 30 vuotta sitten. Asiaa puitiin jopa television suuressa keskusteluillassa. Luontojärjestöt ja tutkijat ovat yrittäneet saada äänensä kuulumaan, ilmeisesti turhaan.

Hallitus suunnittelee uutta metsälakia, jonka puitteissa olisi mahdollista kaataa nuorempaa kuusimetsää. Kevät ja kesä ovat myös Virossa ja Tallinnassa teiden kunnostamisen ja asfaltoinnin sekä uusien liikenneympyröiden ja jalankulkuväylien rakentamisen aikaa.

Hallinnollisesti saari kuuluu Tallinnan kaupungille ja on osa Kesklinn-kaupunginosaa. Ainutlaatuista kesäkonserttikokemusta etsivän kannattaa suunnata 2. Tallinnan matkailutoimisto Visit Tallinn on päivittänyt pian alkavan matkailusesongin kunniaksi kaupungin matkailukartan sekä kiinnostavia kaupunginosia esittelevät aluekartat.

Uusi matkailukartta sisältää hyvinkin yksityiskohtaista informaatiota eri nähtävyyksistä ja kiinnostavista käyntikohteista.

Kaikki kohteet ovat kartoissa loogisessa järjestyksessä sijaintinsa perusteella ja kustakin kohteesta on mukana lyhyt esittely, katuosoite ja www-osoite. Moni suomalainen haaveilee kodista tai ainakin kakkosasunnosta Virossa. Asuntokauppojen tekeminen eteläisessä naapurissa on helppoa ja turvallista, kunhan muistaa muutaman asian, jotka ovat eri tavalla kuin Suomessa. Ison-Britannian X Factor -kilpailussa vuonna toiseksi sijoittunut Saara Aalto saapuu artistiksi Viron Suomi -suurkonserttiin kesäkuussa.

Saara Aalto esiintyy Tallinnan Vapaudenaukiolla Konsertti on Suomi -juhlavuoden päätapahtuma Virossa. Museoyö on Viron suurin museotapahtuma ja tänä vuonna ympäri Viroa on avoinna lähes museota, galleriaa, arkistoa ja muuta jännittävää paikkaa: Tallinnassa on yhteensä yli 50 museota.

Oluen hinnat eivät nousekaan kesällä Virossa, kertoo suomalaisten suosima suurin ketju Viron suurin alkoholin kauppaketju ei aio nostaa hintoja, vaikka vero nousisi. Oluen verotuksen piti nousta Virossa heinäkuussa tuntuvasti.

Tämän on odotettu nostavan hintoja ja vähentävän suomalaisten olutrallia. Yksi mielenkiintoinen paikka Itä-Virossa on Kohtlan kaivospuistomuseo, jossa on myös ravintola, sauna ja retkeilymaja Lue lisää: Viron veronkorotukset lopettavat viinarallin Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry kummastelee, miksi Viron määrätietoinen toiminta alkoholipolitiikan kiristämiseksi sivuutetaan keskustelussa.

Yksi viidestä liikkeestä erottui joukosta halvoilla hinnoillaan. Monet nuoret haluavat lähteä opiskelemaan ulkomaille toisen asteen koulutuksen päätyttyä. Yhä suositummaksi on muuttunut opiskelu Virossa. Etelänaapuri houkuttelee suomalaisia opiskelijoita läheisyytensä ja edullisen hintatasonsa vuoksi. Virossa opiskelee vuosittain noin 1 suomalaista. Suomesta kukkamarkkinoille pääsee kätevästi matkatoimistojen järjestämillä bussimatkoilla. Viime vuoden lopussa julkistetun tiedon mukaan Viron valtio olisi myymässä 30 prosenttia sataman osakkeista.

Vaikka ravintolaan ei aina pääse rattailla, huomioidaan lapset Tallinnassa hyvin. Esittelemme pikkuturisteille parhaat ruokapaikat ja nähtävyydet. Tuoreiden väestörekisteritietojen mukaan Tallinnassa asui toukokuun ensimmäisenä päivänä ihmistä ja kaupungin asukasmäärä on kasvussa. Kivenheiton päässä tornilta asuva Lotman on elänyt Matsalun sydämessä jo lähes 25 vuotta, joten hän on oikea ihminen kertomaan Viron kuuluisimman suojelualueen kuulumisia Lue lisää: Suomalaisten ostointo on pysynyt vakaana.

Opiskella voi viikon lyhytkursseista tohtoriopintoihin saakka. Helpoin tapa tutustua opiskeluun Virossa on osallistua kesä- tai talviyliopistojen lyhytkursseille. Kurssivalikoima on varsin kattava: Menneiden vuosikymmenten tyyleihin ja estetiikkaan keskittyvä muoti- ja sisustustapahtuma Vintage Tallinn tuo taas toukokuisena lauantaina Tuleeko Suomesta rikollisten temmellyskenttä?

Naapurien väliset ennakkoluulot joutuivat testiin 20 vuotta sitten, kun Viron ja Suomen välille astui viisumivapaus 1. Remontin myötä täydellisesti muuttunut legendaarinen Balti Jaama Turg eli Asemantori avaa ovensa Kalamaja-päivien aattona Tältä torilta löytyy aivan kaikkea, kuten ennenkin, mutta lisäksi siitä on kuoriutunut viihtyisä uusi kaupunkitila Lue lisää: Alus taittaa matkan alle kahdessa tunnissa.

Koko Tallinnan historian ajan Kalamaja on palvellut kalastajasatamana, mihin sen nimikin viittaa. Rakastan Saarenmaan luontoa, maisemia, kasveja, ihmisiä ja laiduntavialehmiä ja hevosia. Rakastan sen teiden varsilla kukkivia viiliomenapuita, sen äänettömyyttä ja syvää pimeyttä marraskuun ja alkukevään öinä, jolloin tähdet loistavat kirkkaina sysimustaa taivasta vasten. Saarenmaa on elämys, joka kannatta kokea.

Mellakoiden jälki näkyy yllättävissä paikoissa Tasan kymmenen vuotta sitten Pronssisoturi Aljosha sysäsi Tallinnan kaaokseen. Mellakoiden kaiku kuuluu yhä taidemuseossa, teatterissa ja ihmisten muistoissa. Asiasta kertovat aurinkovoimaan erikoistunut verkkolehti pv magazine ja uutistoimisto BNS. Balttiuutistoimisto BNS kertoo, että Fortumin aurinkovoimalan koko voisi yltää 10—50 megawattiin, mikä tarkoittaisi noin 10—50 miljoonan euron investointia Lue lisää: Tallinnan kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto selvitti, keitä olivat Tallinnassa vuonna vierailleet turistit.

Kun ilmaisiin nähtävyyksiin yhdistetään edullinen laivamatka, voi loman Tallinnassa viettää pikkurahalla! Lue lisää erityisesti lapsiperheille sopivista ruokapaikoista. Viime vuosina Tallinnankin katukuvaan on alkanut ilmestyä yhä enemmän erilaisia kirpputoreja, vaikka varsinainen kirpputorikulttuuri Virossa onkin aika nuorta. Monet ravintolat, ostoskeskukset ja museot pitävät ovensa avoinna.

F-hoone on nuijalla lyöden täynnä. Samalle yleisölle on myös vaikkapa Kivi Paber Käärid. Esittelemme kolme kohdetta keväiseen luontomatkailuun. Tallinna Botaanikaaed Viimeisen kahden viikon aikana Tallinnan kukkapenkkeihin on istutettu 24 kevätkukkien tainta ja pian kaupungin puistoissa ja kukkapenkeissä kukkii noin 80 sipulikukkaa.

Tällä kertaa festivaalien teemamaana on Suomi. Tervetuloa tutustumaan joihinkin suurimpimpiin, korkeimpiin, vanhimpiin ja parhaiten säilyneisiin kohteisiin. Niiden joukkoon kuuluvat eri aikakausien hienot arkkitehtuuriset kokonaisuudet.

Kokosimme yhteen seitsemän kivaa lomavinkkiä Tallinnaan ja sen lähistölle. Testaa tietosi Viro-visassa Oletko perillä Viron maantiedosta ja historiasta? Tee testi, niin tiedät kuinka hyvin faktat ovat hallussasi! Esimerkiksi näissä kohteissa lapsetkin viihtyvät! Tuletko tänä vuonna pääsiäisen viettoon Tallinaan ja askarruttavatko kauppojen, ravintoloiden ja nähtävyyksien aukioloajat? Jos oikein hyvin sattuu, kartanossa voi vierailupäivänä olla konsertti tai teatteriesitys.

Länsiterminaalista tuli liian hyvä Helsingin Länsiterminaalin suosio on kasvanut niin voimakkaasti, ettei kaupungin liikennesuunnittelu pysy perässä. Seuravana päivänä starttaavat lennot Hampuriin kolme kertaa viikossa. Elokuusta alkaen Göteborgiin pääsee Tallinnasta kuusi kertaa viikossa. Katso lista kahviloista, joihin kannattaa käydä tutustumassa! Tallinnan kaupungin lahja suomalaisille Suomen vuotisjuhlavuoden kunniaksi on maksuton joukkoliikenne Tallinnassa kahden päivän ajan kesäkuussa.

Näin pääset kotimatkalle Viron-matkan aikana kadonnut passi ei välttämättä tuo ongelmia kotimatkaa ajatellen. Monet niistä maailmallakin tunnettuja. Virossa on yli museota: Täydennä lomaasi tutustumalla paremmin paikallishistoriaan, luontoon, teollisuuteen taikka innovaaatioihin. Tsekkaa Viron museoiden parhaat uudet näyttelyt Viikonlopun aikana koko perheen voimin on tilaisuus päästä tutustumaan siihen, miltä meripelastustehtävät näyttävät käytännössä.

Meripelastajat muun muassa demonstroivat käytännössä, miten he toteuttavat pelastusoperaation helikopterilla. Jo yhdeksättä kertaa järjestettävän tapahtuman aikana pääkaupungin yökerhoissa ja konserttisaleissa esiintyy yli erilaista artistia kaikkialta maailmasta. Festivaaliohjelmaan kuuluu 30 konserttipaikkaa.

Milloin taas pääsisi laittamaan kädet multaan? Original Sokos Hotel Virun kokouspäällikkö Anu Juurik tunnustautuu intohimoiseksi puutarhuriksi ja viettää kaikki kevät- ja kesäilllat sekä viikonloput touhuten puutarhassaan. Anun hoidettaviin kuuluu niin kukkia, marjapensaita, hedelmäpuita kuin vihannespenkkejä sekä viinirypäle- ja vesimeloniviljelmiä. Tässä Anun suositukset Tallinnan puutarhapaikkoihin.

TTv kävi vierailulla Viron läntisimmässä kolkassa, Pakrin niemimaalla ja kiipesi porrasta edelleen toiminnassa olevaan Pakrin majakkaan.

Viime vuoden tammikuussa suljetun Balti Jaam -torin rakennustyöt ovat loppusuoralla Tallinnan rautatieaseman kupeessa. Uusi tori avautuu vajaan kahden kuukauden kuluttua Marraskuussa XPRS kuljetti 15 miljoonannen matkustajansa, mikä ei ole ollenkaan huonosti vuonna aloittaneelta laivalta. Välissä on tosin yksi pieni meri, mutta juna voisi sukeltaa tunneliin ja siitä suoraan Tallinnan keskustaan. Nyt tuntuu siltä, että utopiat alkavat muuttua todeksi. Viljandi on Viron folk-pääkaupunki ja puuarkkitehtuurin kehto.

Lidl Groupiin kuuluvaa kiinteistöyhtiö MMS Property Solutionsia edustava asianajotoimisto on tiedustellut Tarton kaupunginhallituksen kiinnostusta myydä osoitteessa Anne 44 sijaitseva kiinteistö. Asiakkaikseen ne pyydystävät suomalaisia. Tallinnan poliisin terveiset suomalaisille: Kysy hintaa etukäteen - "aina voi valita toisen taksin" -Aggressiiviset mafiataksit haalivat Tallinnassa asiakkaita kepulikonstein ja uhkailevat muita taksikuskeja.

Hintakatto on, mutta sitä ei aina noudateta Lue lisää: Katso videolta, miltä alueen kuuluisimmat nähtävyydet näyttävät! Edellinen hanke keskeytettiin yllättäen vuonna , vaikka lähes 30 tonttia oli jo hankittu. Tallinnan vanhassa kaupungissa järjestetään orgiat taas tänään perjantaina. Pukeutumiskoodi on "seksikkät alusasut tai ilkosillaan", miehillä kuitenkin useimmiten bokserit.

Säännöissä kielletään rasismi, väkivalta ja prostituutio. Lipunmyynti on jo käynnistynyt yhtiön verkkosivuilla. Lähes kaikilla virolaisilla kunnilla on ystävyyskunta Suomessa. Nyt molemmissa maissa on kuitenkin käynnissä isot hallintouudistukset, jotka merkitsevät muutoksia myös ystävyyskuntaverkostoon Lue lisää: Suomen televisiota katsottiin enemmän kuin omia ohjelmia.

Miten terveysturisti tarkistaa lääkärin pätevyyden? T24 kirjoitti viime viikolla virolaisesta hammaslääkäristä, jonka ammatinharjoitusoikeutta on Suomessa rajoitettu väärinkäytösten vuoksi, mutta joka edelleen vastaanottaa potilaita Tallinnassa. Miten Tallinnaan matkustava terveysturisti voi varmistua, että häntä hoitaa terveydenhuoltoalan pätevä ammattilainen?

Kukapa ei haluaisi näyttää nuoremmalta. Ikääntymisen merkkejä vähentävät ns. Kallioperämme jatkuu sinne yhtenäisenä, ja se on mainio asia. Tapahtuman tiimoilta on luvassa eri artistin ilmaista esiintymistä eri puolilla Tallinnaa, paikoissa, joissa konsertteja ei normaalisti järjestetä. Lievistä rikkomuksista voi saada sakkoja, mutta törkeistä, kuten rattijuoppous tai huomattava ylinopeus, voi päätyä jopa 30 päivän vankeuteen. Järvamaalla, Pärnujoen yläjuoksulla sijaitsevalla Raismikuojan tilalla on pitkät perinteet.

Vanha teollisuusalue on noussut uuteen kukoistukseen ja tarjoaa nykyisin elämyksiä kaikille aisteille. Remontin pitäisi vihdoin valmistua kesäkuuhun mennessä. Terminaalialueen uusien liikennejärjestelyjen pitäisi puolestaan valmistua vuoden loppuun mennessä. Nämä viisi asiaa yllättävät kaupungissa Tallinna on monille suomalaisille tuttu kohde, jonne matkustetaan useita kertoja vuodessa.

Paarustin muutama viikko sitten Tarton piskuisia, lumisia katuja. Tuuli ja oli talvista. Siitä huolimatta tässä Viron toiseksi suurimmassa kaupunkissa on jotain maagista.

Katsomaan, miltä kaupunki näyttää ja tuntuu, kun aurinko lämmittää ihoa ja puissa havisevat lehdet. Tekniikasta kiinnostunut Kaljulaid häikäisi suomen kielen taidollaan Presidentti Kersti Kaljulaid keskusteli opiskelijoiden kanssa Tampereen teknillisellä yliopistolla. Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa ja perinteen mukaan miehet kunnioittavat silloin äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai pienillä lahjoilla.

Joissain maissa päivällä on yhtä vankka asema kuin äitienpäivällä. Kuka on Viron yllätyspresidentti, vuotias Kersti Kaljulaid, josta kaikki pitävät? Keskiviikkona Tampereella vieraileva Viron presidentti oli vielä syksyllä kansalleen tuntematon tapaus. Nyt media on raportoinut kaiken: Virossa on sekä luonnon muovaavia luolia että ihmisen kädenjäljen tuotoksia. Viime vuonna Suomen suurlähetystöön Tallinnassa tuotiin suomalaisille kuuluvaa löytötavaraa. Se on merkittävästi vähemmän kuin vuonna , jolloin määrä oli kappaletta.

Suomalaismatkailijoiden Tallinnassa hukkaamat tavarat päätyvät yleensä suurlähetystön huomaan, jos ne vaan voi jollain tavalla tunnistaa suomalaisen omaisuudeksi. Tavaroita tuovat lähetystöön niin poliisi kuin paikalliset hotellitkin. Useimmiten kyse on lompakoista ja käsilaukuista. Näin teet asuntokaupat Virossa Asunnon ostaminen Virossa poikkeaa hiukan suomalaisesta kauppatavasta.

Virolainen kiinteistönvälittäjä antaa vinkkejä asunnonhankintaan. Suomalaisten yöpymiset kasvoivat edellisvuodesta viisi prosenttia.

Tuoreiden tilastojen mukaan matkailu kasvoi vuonna miltei joka osa-alueella. Paine syntyi siitä, että terminaali oli aukeamassa matkustajille maanantaiaamuna. Laivasta pääsee suoraan hihnalle, joka kuljettaa matkustajat nopeasti ulos. Neuvostoliiton miehityksestä Viro vapautui syyskesällä Soomest pärit mees elas Tallinnas käies autokaravanis! Lehti suosittelee pistäytymään suomalaisille jo tuttujen Tallinnan ja Pärnun kaupunkien ulkopuolelle ja tekemään vaikkapa road tripin Viron maaseudulle.

Näiden kahden suosikkikaupungin ympärille, kun jää paljon nähtävää ja koettavaa Lue lisää: Tallinnan Vanhankaupungin sydämestä löytyy pian kaksi vuosikymmentä toiminut pellavakauppa Zizi. Kyseessä on Priit ja Inga Joalan perheyritys, joka lähti 20 vuotta sitten modernisoimaan pellavaa ja luomaan siitä kauniita asioita Priitin toimesta. Verkkokyselyn mukaan useampi kuin joka kolmas vastaajista aikoo matkustaa tänä vuonna Viroon.

Moni vastaajista suunnittelee tänä vuonna matkustavansa myös Ruotsiin tai Espanjaan. Näin maihin suuntaa noin joka neljäs kyselyyn vastanneista. Jos oikein hyvin sattuu, kartanossa voi vierailupäivänä olla konsertti tai teatteriesitys Lue lisää: Uskomattoman halpa talopaketti Virosta — Kävimme tarkastamassa, tehdäänkö talotehtaassa kaikki kunnolla Vastaan osui todella edullinen virolainen talopaketti.

Aloimme tutkia asiaa ja päätimme lähteä paikan päälle. Mitä kummaa siellä oikein touhutaan? Investointien putoaminen tavallisesta miljoonan euron summasta vain miljoonaan euroon tulee samanaikaisesti Viron alkoholiveron nousun kanssa. Se on yhdeksän prosenttia enemmän kuin joulukuussa Lue lisää: Tapahtuman kenraaliharjoitus on Tallinnan Vapaudenaukiolla edellisenä iltana klo Siinä kerrotaan ikkunanpesusta ja Helsingin Sanomista.

Separatistien sijaan kadulla vastaan kävelee tavallinen ihminen. Hän on ilmoittautunut Finlandia-hiihtoon vapaan hiihtotavan 50 kilometrille. Itämeren kehärata nytkähtelee eteenpäin Baltian maiden pääministerit ovat allekirjoittamassa sopimuksen Rail Baltic -radasta tiistaina. Lue suositukset Tallinnan romanttisimpiin kohteisiin ja vietä ihania hetkiä yhdessä ystävän kanssa Lue lisää: Kiinnostavaa tässä putouksessa on se, että veden lähelle pääsee sekä ylä- että alapuolelta.

Tämän vuoden tammikuun ensimmäisenä päivänä Viron väkiluku oli 1, ihmistä, mikä on 1 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Kun ne on kaluttu, kannattaa siirtää katse etelään ja matkata tutustumaan Tarton Aparaaditehas-kortteliin. Laivan sisustus poikkeaa merkittävästi muista Tallinnan-laivoista, sillä valoisat tilat ja kotimainen design ovat avainasemassa uudella laivalla.

Vireä eteläisen Viron keskus viehättää yhdistelmällä arvokasta akateemisuutta ja nuorekasta henkeä. Lisäksi kuulet vinkkejä, miten suomalaismatkailija voi auttaa Tallinnan kodittomia kissoja. Se on 50 vauvaa vähemmän kuin vuonna Oletko jo käynyt Viru-hotellin KGB-museossa, jonne ei edes hissikään kulje? Tänään perjantaina museo juhlii kuusivuotissynttäreitään.

Laivavarustamot eivät usko romahdukseen. Viron ja Ruotsin laivoja ajavan Tallinkin koko bisneksestä hiukan yli puolet tulee myynnistä laivojen ravintoloissa ja myymälöissä.

Alkoholilla on tärkeä osuus, mutta sen suuruutta varustamot eivät kerro kilpailullisista syistä. Perinteinen abiristeily vetää silti yhä suurimmat lukiolaismassat. Niiden avulla saa vihiä myös virolaisuuden olemuksesta. Kansalliseläin — mäyrä, siili, susi? Mäger, siil, hunt Kansalliseläimen valitsemisesta Virolle on keskusteltu jo monta vuotta. Ehdokkaita on vilissyt yhtä paljon kuin on ehdottajiakin.

Ehkä hieman yllättäen kärkikahinoissa on Se on avioliittoa vähemmän kuin vuonna Kohdeyleisönä ovat laivaturistit, sillä virolaisyleisöä kiinnostavia artisteja ei juuri ole. Alkoholilain muutos veisi puolet Viron viinarallista Kyselyn mukaan alkoholijuomaverojen tuotto kotimaan vähittäismyynnissä kasvaisi 60 miljoonaa euroa.

Alkoholilain vähittäiskauppaa koskevat muutokset vähentäisivät huomattavasti A-oluen ja saman vahvuisten siiderien sekä lonkeroiden matkustajatuontia, käy ilmi Päivittäistavarakaupan teettämästä selvityksestä. QR-koodiin perustuva lippu ostetaan verkosta, josta se voidaan ladata älypuhelimeen tai tulostaa paperille Lue lisää: Museon omakin historia on mielenkiintoinen. Museoesineetkään eivät ole poliittisesti vaarattomia, sillä toisilla esineillä on enemmän symboliarvoa kuin toisilla.

Viron valtiollisen olemassaolon yksi symboleista on Viron lipun alkuperäiskappale. Yhteensä Alko valitsi 24 eri alkoholijuomaa juhlistamaan vuotiasta Suomea tänä vuonna. Tämä tarkoittaa sitä, että rakennustyöt hulppean liike- ja vapaa-ajankeskuksen rakentamiseksi voidaan vihdoin aloittaa. Valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä. Viron 3 kilometrin mittainen rantaviiva on jatkuvassa muutoksessa.

Joissain kohdin maapinta-alaa saadaan lisää maankohoamisen ansiosta, kun taas joissain paikoissa meren aiheuttama eroosio vie maata mukanaan. Lähemmäksi satamaa ei juuri voi päästä: Tallinn Card on nyt entistä perheystävällisempi.

Aikuisen kortilla kulkee mukana kaksi 0—6-vuotiasta lasta. Lisäksi nostimme lasten Tallinn Cardin yläikärajaa 14 vuodesta 17 vuoteen eli lasten kortin voi ostaa 7—vuotiaalle ja aikuisen kortin 18 vuodesta eteenpäin. Suomenlahden ylittää yhä useammin turisti Aasiasta.

Hän oli sataman kymmenes miljoonas matkustaja tämän vuoden aikana Lue lisää: Suomi tarvitsee ulkomailta tulevaa vapautta ja joustavuutta Kirsti Narisen mukaan työvoiman vapaa liikkuvuus on ollut hyväksi Suomelle ja Virolle.

Varsinainen joulun juhlinta alkaa talvipäivänseisauksesta, jatkuu joulupukilla ja venäläisellä pakkasukolla ja päättyy virolaisten kolmen kuninkaan juhlaan loppiainen ja ortodoksien jouluun 7. Neuvostoliiton aikana joulua juhlittiin Virossa salaa.

Virolaisen ja suomalaisen joulunvieton erot huomaa lähinnä ruokapöydässä. Lopputuloksena kalan ominaismaku vahvistuu. Rene hankki talon yhdessä puolisonsa Mariell Jüssin kanssa kolme vuotta sitten, perheeseen kuuluu myös yksivuotias Küü-poika. Maksurästien takia kolmannes raakamaidosta menee Latviaan ja Liettuaan.

Joulu on Virossa pääasiassa perheen juhlapyhä kuten Suomessakin. Monissa ravintoloissa on kuitenkin tarjolla niin jouluruokaa kuin -ohjelmaakin.

Yhä laajennettava tukikohta on iso ja monipuolinen, kun taas Viron ilmavoimat ovat pienet: Pääsin marraskuun alussa Tarton suomalaiseen kouluun vierailulle. Oikeastaan olin siellä kirjailijavieraana kertomassa fantasianovelleista ja spekulatiivisesta fiktiosta yleisestikin, mutta samalla vaihdoimme koulun opettajakunnan kesken ajatuksia suomalaisten opetussuunnitelmien uusista tuulista.

Kauppasumma on miljoonaa euroa ja Elisa maksaa sen käteisellä. Kaupalla ei ole Elisan tiedotteen mukaan vaikutusta Elisan osingonmaksukykyyn eikä voitonjakopolitiikkaan.

Maan uusi keskustavetoinen hallitus aikoo toteuttaa maassa lähivuosina todellisen alkoholipoliittisen ryhtiliikkeen. Siihen kuuluvat muun muassa valmisteverojen korotukset sekä myynti -ja mainoskiellot. Joulutorille Tallinnaan Jos mielessä on pieni irtiotto jouluvalmisteluista, mutta ei sesongin ykkösteemasta, kannattaa lähteä joulumarkkinoille Tallinnaan.

Kyseessä on Skypen perustajien uusi keksintö eli kuljetusrobotti, joka on jo tähän mennessä testimielessä ajellut ympäri maailmaa yli 10 kilometriä, Lue lisää: Talvi tarjoaa mahdollisuuden muun muassa kelkkailuun, hiihtoretkiin ja jopa saunamaratoniin.

Viro hemmottelee talvella myös kulinaristeja ja kulttuurin ystäviä. Suomalaisille on tuttua piipahtaa Suomenlahden eteläpuolelle Viroon virkistäytymään. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi Tallinnasta löytyy myös elokuvateattereita, jotka mahdollistavat kulttuurikylvytkin?

Moni kohde on silti avoinna ja toivottaa kävijät lämpimästi tervetulleiksi. Tästä valikoimasta löydät varmasti paljon mielenkiintoista ja saat suunniteltua itsellesi unohtumattoman päivän. Vitriineistä löytyy kahvilatarvikkeita kupeista ja kannuista aina gramofoniin. Tornin toisen kerroksen esinenäyttely liittyy sivugallerian valokuvanäyttelyn kanssa, joka kertoo Neitsyttornin luvusta, kun se toimi ensisijaisesti asuinrakennuksena.

Kahvilanäyttely on avoinna 7. Tallinna televisiotornissa on avautunut uusi näyttely, joka esittelee Viron parhaita luontokuvia. Näyttelyssä on esillä 60 viime vuosina Eesti Loodus -aikakauslehden valokuvakilpailussa palkittua valokuvaa. Lisäksi esillä on 10 vuoden parasta luontokuvaa.

Seuraavaksi harkinnassa on myymälöiden avaaminen sekä Virossa että Latviassa. Äripäev-lehden uutisen mukaan Tarton Annelinnan Prismassa on avattu lapsille oma kassa. Lähiaikoina samanlainen lastenkassa on tarkoitus avata myös Tallinnan Prismoihin. Lue 9 yllättävää faktaa Virossa törmää vanhoihin uskomuksiin, hurjiin harrastuksiin ja eläväiseen kulttuurin. Lue kiinnostavat faktat maasta! Tänään asiasta uutisoivat myös Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Suomalaiset ovat suurin yksittäinen e-virolaisten ryhmä.

Maan uskotaan silti vetävän suomalaismatkailijoita entiseen tahtiin. Laajan raiteiden korjaustyön Tallinnan ja Tarton välisellä rataosuudella on määrä valmistua pian. Sen jälkeen matka-aika rautateitse Viron kahden suurimman kaupungin välillä lyhenee alle kahden tunnin pituiseksi. Suomessa metsänomistaja omistaa keskimäärin noin 20 hehtaaria metsää. Virossa uudet metsänomistajat saivat luvulla keskimäärin kymmenen hehtaarin alan haltuunsa.

Viime vuosien perinnön-jakojen myötä virolaisten metsänomistajien omistusosuus on pudonnut keskimäärin viiteen hehtaariin, mikä tekee metsäomaisuuden ammattimaisesta hoidosta kannattamatonta.

Summasta 13 miljoonaa euroa käytetään Tallinnan lentokentän ja Ülemisten liikenneterminaalin yhdistävän raitiovaunulinjan rakentamiseen. Mikkeliin Veigel tuli kertomaan tapahtumasta, koska hänen paras ystävänsä ja tyttärensä kummi on mikkeliläinen. Sitä voi hyvällä syyllä kutsua lukulaisten hallitsemaksi.

Enemmistö 15 ministeristä on nimittäin syntynyt luvulla. Pääministeri Jüri Ratasin hallituksessa ovat keskustan lisäksi mukana sosiaalidemokraatit ja Isänmaan ja Res Publican liitto. Yle listasi, minkälaisia muutoksia Viroon on luvassa. Varietee, kabaree vai revyy?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Yhdistävää näille kaikille on viihteen muoto, joka yhdistää tanssia, laulua, sirkusta, komediaa ja teatteria. Lue lisää ja katso kuvat: Vesisade on vienyt lumet Tallinnasta, mutta joulutunnelmaan pääsee kuitenkin tänään perjantaina, kun kaupungin perinteinen joulutori aukeaa. Raatihuoneentorilla on ollut joulutori jo vuodesta lähtien. Viime viikolla torille pystytettiin jo joulukuusi, jonka valot sytytetään ensimmäisenä adventtina eli Festivaalin pääesiintyjäksi saapuu tällä kertaa lauluyhtye Take 6, joka tarjoilee hyvää meininkiä 4.

Nordean konserttitalossa Tallinnassa ja 3. Peräti kymmenen Grammya napanneen yhtyeen kanssa samalla lavalla esiintyy virolainen Estonian Voices. Kahden hallituspuolueen, Isänmaan ja Res Publican liiton IRL sekä sosiaalidemokraattien SDE sekä oppositiossa toimivan keskustan neuvottelijat ovat päässeet alustavaan sopimukseen korotuksista. Päätöksestä uutisoi Viron yleisradioyhtiö ERR tiistaina. Alle prosentti heistä oli kansainvälisen suojelun piirissä.

Tallinkin uusi laiva Megastar aloittaa liikennöinnin sunnuntaina Lipunmyynti uudelle alukselle alkaa tämän päivän aikana. Suomesta ei löydy kilpailukykyä työvoimavaltaiselle valmistukselle.

Tekemistä riittää niin shoppailijalle kuin kulttuurin ystävällekin. Pärnu on shoppailijan paratiisi. Kaupungin kolme suurta kauppakeskusta tyydyttävät intohimoisimmankin shoppailijan tarpeet. Noin kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Kaubamajakas on keskuksista suurin, saman katon alla on 60 erilaista liikettä. Hyvin edustettuina ovat muun muassa vaate- ja jalkineliikkeet.

Ihminen käy vessassa keskimäärin kahdeksan kertaa päivässä. Vaan mistä löytyy tyylikäs hotelli helpotus, joka suorastaan kutsuu istunnolle? Tallinnasta - kauniiden klosettien ja mutkattomien mukavuuslaitosten luvatusta maasta! Ihastele piparitaidetta, lumoudu jouluisesta baletista, herkuttele ravintoloissa ja tee lahjaostoksia! Raatihuoneen torille, Viron suurimman joulukuusen alle, levittäytyy viehättävä joulutori kojuineen. Tänään tulee täyteen 20 vuotta siitä, kun suurlähetystö pääsi palaamaan takaisin Toompean mäellä sijaitsevaan lähetystörakennukseen.

Juhlapäivän kunniaksi suurlähettiläs Kirsti Narinen kertoi T Toisen valtion lippu sellaisella paikalla toisen maan pääkaupungissa on tavatonta, mutta niin on rakennuskin, jonka katolla se on. Tuuli puhaltaa Suomenlahdelta ja merilevä tuoksuu, kun astelemme Viinistun satamaan. Kalastus oli aikoinaan kylän asukkaiden tärkein elinkeino, ja kieltolain aikaan vietiin Suomeen myös väkevämpiä tuotteita.

Nykyään tärkein tulonlähde on matkailu. Suomalaiset asuntosijoittajat jättämässä Tallinnan Arvopaperin Arvoasunto-lehden mukaan käännekohta oli jo vuonna Sen jälkeen suomalaiset ovat myyneet Virossa enemmän asuntoja kuin ostaneet. Virolainen talouspäivälehti Äripäev on jälleen julkaissut listansa Viron palkkakuninkaista. Voidaan todellakin puhua kuninkaista, sillä kuningattaria tällä listalla on vain vähän. Tehdas valmistui vuonna ja nyt valmistuneen laajennuksen myötä sen tuotantokapasiteetti lähes kaksinkertaistuu 50 kuutiosta 90 kuutioon vuodessa.

Vain kymmenes ei lämpene ajatukselle. Turkulaisen Lukijaraadilta kyseltiin, pitäisikö Turusta saada uusia laivayhteyksiä ja mihin niitä pitäisi olla. Vain kymmenen prosenttia vastaajista ei uusia yhteyksiä kaipaa, ja eniten raatilaisia kiinnostaa Viro.

Sinne säännöllisen laivayhteyden haluaa peräti 69 prosenttia vastaajista. Joka vuosi kahden päivän aikana vieraita käy noin 15 Ei olekaan ihme, että näytteilleasettajien paikat varataan aina hyvissä ajoin etukäteen.

Tilauskokonaisuus muodostuu Metsä Woodin Viroon rakennettavalle vaneritehtaalle toimitettavista konelinjoista ja niiden asennukseen ja käyttöönottoon liittyvistä palveluista.

Konelinjat toimitetaan ja vaneritehtaan asennus ja käyttöönotto alkavat vuoden alussa. Tiesitkö, että Itä-Euroopan suurimpaan massa- ja kilpahiihtotapahtuman Tartu Maratoniin osallistuu vuosittain 10 hiihtäjää? Sen kunniaksi suurlähetystössä on avoimet ovet. Uuspõld on paitsi yksi Viron suosituimmista viihdetaiteilijoista, myös suuri Suomen rakastaja. Hänellä on vankka näkemys siitä, mitä opittavaa virolaisilla on suomalaisilta ja päinvastoin. Tiesitkö että, Tallinnan Pyhän Nikolaoksen eli Nigulisten keskiaikainen kirkko säilyi ainoana kaupungin kirkkona uskonpuhdistajien kuvienraastamiselta vuotta sitten.

Näyttely kertoo, miksi ja miten ihmiset kuolevat, mitä kehossa tapahtuu kuoleman jälkeen ja millaisia eettisiä ja muita kysymyksiä liittyy surevan ihmisen kohtaamiseen. Sen keskellä suihkulähteen pisarat taittuvat sateenkaareksi. Taustalla nousee arkkienkeli Mikaelille pyhitetty kirkko, jonka sipulit peilautuvat veden pinnassa.

Lammen ympärillä on kukka-asetelmia, omintakeisia istuimia ja ympäristötaidetta. Tämä ei ole erityisempää tunnelmointia, vaan oikea kesäinen ensivaikutelma. Kyseinen paikkakunta on Maardu, joka sijaitsee Tallinnan itäkyljellä ja on historialtaan sen tytär- tai sisarkaupunki.

Laivamatkailijat näkevät sen maamerkit jo mereltä Piritan teletornin takaa, jossa nousevat Irun voimalaitoksen m korkea savupiippu ja Muugan sataman mammuttimaiset, 98 m korkeat viljasiilot. Viljandi on Viron kaupunkikohteiden must-paikka. Kaupunki on myös folk-festivaalin koti. Vain lyhyen laivamatkan takana, ihan suorastaan kiven heiton päässä sijaitsee monipuolinen, kiinnostava maa, jossa kulinaristin on hyvä olla.

Virossa kun aito ruoka on kunnia asia. Erilaisista metalliosista rakennettu kapine on tarttolaisperheen ruohonleikkuri luvulta. Se on nyt niin merkittävä kylmän sodan aikakauden symboli, että on lasivitriinissä Viron uuden kansallismuseon pysyvän näyttelyn osiossa nimeltä Elämää rautaesiripun takana. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi presidentti Kaljulaidin Mäntyniemessä ja kiitti presidenttiä siitä, että tämän ensimmäinen virkamatka suuntautui juuri Suomeen.

Presidentit keskustelivat muun muassa Suomen ja Viron suhteista, EU: Talsinki-ihminen Kersti Kaljulaid tekee torstaina ensimmäisen ulkomaanmatkansa Suomeen. HS julkaisee presidentin ensimmäisen haastattelun ulkomailla. Mikä olisi Viron kansallisruoka? Suomi täyttää ensi vuonna vuotta ja Viro viettää pyöreitä vuotis synttäreitään vuotta myöhemmin eli Pellon hinta noussut Virossa hurjasti Virossa peltomaan hinta on viisinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Kuluvana vuonna kauppojen keskihinta on ollut euroa hehtaarilta.

Kalleinta pelto on Keski-Virossa. Syyslomalle Tallinnan tulevien matkailijoiden ei kannata hätääntyä. Tuttu ostoskeskus on edelleen auki vaikkakin aikamoisen remontin kourissa.

Ostoksille siis pääsee edelleen. Hän on tullut isänsä kanssa Tallinnan satamasta suoraan Rotermannin keskukseen. Isä seuraa tytön perässä kauppojen ovista sisään ja ulos. Sauna palveli kerrostalossa vastapäätä Inturistin Tallinn-hotellia.

Paikalla ei ollut nimeä, mutta iäkkäämpi herrasmies kertoi lauteilla, kuinka hän oli kylpenyt tässä Saarmannin saunassa luvulla. Itsenäisyyden myötä saunatalo on sittemmin jalostettu asunnoiksi ja hotellitiloiksi. Lyhyt välimatka ja kiinnostavat nähtävyydet tekevät Viron pääkaupungista houkuttelevan kaiken ikäisille. Lyhytkin vierailu Tallinnassa on mukava piristys arkeen koko perheelle.

Lyhyen välimatkan vuoksi kaupunki on helppo kohde lapsiperheille, sillä sinne voi lähteä myös pelkästään päiväretkelle. Tänä vuonna on luvassa huippuratsastajaa ja yli hevosta kymmenestä eri maasta.

Virolainen talouslehti Äripäev julkaisee joka syksy listan Viron rikkaimmasta ihmisestä. Äripäev koostaa listansa omien selvitystensä pohjalta ottaen huomioon muun muassa henkilöiden omistamien pörssiosakkeiden markkina-arvon. Tällä kertaa listalle pääsi kymmenkunta suomalaista. Hänen puolestaan äänesti kansanedustajasta Valintaan tarvittiin 68 ääntä. Kaljulaid oli maanantain äänestyskierroksella ainoa ehdokas.

Presidentinvaali palautui parlamenttiin viikko sitten, kun valitsijakokous ei onnistunut saamaan ehdotonta enemmistöä yhdenkään ehdokkaan taakse. Parlamentin jäsenistä 90 esittää Kersti Kaljulaidia presidentiksi. Vaikuttavan vankilakompleksin tulevaisuus on avoinna. Kommunaalikulujen summa määräytyy pitkälti asukkaan kulutuksen mukaan. Monipuolisemmin Tallinnan vuokra-asuntoja löytyy www. Lisäksi opiskelijat jakavat asuntoilmoituksia TSOJ: Viron presidentinvaaleissa ajauduttiin viikonloppuna historialliseen sotkuun.

Valtakunnan päämiehen valinta siirtyi takaisin parlamentille, kun valitsijamiesneuvosto ei saanut valittua presidenttiä. Tällaista ei ole sattunut Viron historiassa koskaan aikaisemmin. The Baltic Guide Viro ei saanut vieläkään valittua presidenttiä Vaali joudutaan järjestämään alusta asti uudelleen. Viroon ei saatu vieläkään uutta presidenttiä. Valitsijamiesten kokouksessa toiselle kierrokselle selvinneet entinen oikeuskansleri Allar Jõks ja entinen EU-komissaari Siim Kallas eivät saaneet tarpeeksi ääniä tullakseen valituksi.

Kallas sai ja Jõks ääntä. Hylättyjä ja tyhjiä äänestyslippuja oli The Baltic Guide Helsinki häviää Tallinnalle olutvalikoimassa mutta voittaa rantarakentamisessa — HS vertaili Suomenlahden metropoleja Tallinnalaisarkkitehdit haluavat Tallinnaan oman version Helsingin Allas-uimalasta.

Mutta mitä Helsinki kaipaa Tallinnasta, ja kummassa on kauniimpi ruska? Baltian suurin museo avataan puna-armeijan lentotukikohdan paikalle Tarttoon. Tarbeklaas -näyttelyssä on esillä lasituotantoa noin viidenkymmenen vuoden ajalta. Taide- ja käyttölasia on näyttelyssä monelta taiteilijalta. Esineistöä on saatu myös osittain lainaksi yksityiskokoelmista.

Lasitaiteen ystävien silmät havaitsevat näyttelyssä varmasti monia pohjoismaisia vaikutteita. Näyttely on avoinna Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo, Lai 17, Tallinna. Suomessa vuokrat ovat nousseet jopa neljä prosenttia viime vuodesta ja Helsingin keskustassa neliöhinnat hipovat jo kahtakymppiä. Tallinnasta vuokra-asuntoa etsiville on monia vaihtoehtoja, puulämmitteisistä edullisista asunnoista Vanhankaupungin ylellisiin asuntoihin.

Suuren yleisön paremmin julkkismanagerina tuntema Wille Wilenius löysi tiensä Tallinnaan kymmenen vuotta sitten, kiitos Samuel Soraisen, joka antoi hänelle sysäyksen tulla maahan. Viro voitti miehen sydämen saman tien.

Ensimmäinen osa suuresta remonttiprojektista valmistui viime viikolla, kun vanha lähijunien odotushalli junakiskojen kupeessa avattiin remontin jälkeen tapahtuma- ja juhlapaikkana. Viime perjantaina tiloissa juhlittiin Estonia Design Awards -gaalan after partyja. Vuorovaikutuksellisissa museoissa voit lastesi kanssa sukeltaa historian ja tieteiden salaisuuksiin. Kiipeilkää seikkailupuistossa tai pitäkää perinteisesti hauskaa aidosti virolaisessa teemapuistossa.

Kulkekaa kiemuraisia teitä, nauttikaa luonnonihmeistä ja matkanvarrella mukavista pikkukaupungeista Lue lisää: Tallinnasta löytyy majoitusvaihtoehtoja joka makuun ja joka kukkarolle. Meillä on nykyisin tapana yöpyä jossain Tallinnan lukuisista boutique-hotelleista, sillä yhden tai maksimissaan parin yön reissulla hotelliin voi hyvin satsata vähän enemmän kuin pidemmillä lomilla.

Ja hintataso on kuitenkin suomalaisittain vielä varsin kohtuullinen. Nyt Tallinnassa pääsee sunnuntaisin sekasaunaan Brandmann leilisaun löylysauna , tai ytimekkäämmin osoitteen mukaan Leilisaun 73, on Tallinnan perinteisiä yleisiä saunoja osoitteessa Tarton maantie Tämä sauna on toki tuttu jo monelle suomalaisellekin virolaisen saunakulttuurin ystävälle, mutta nyt siellä pääsee kokemaan jotain vallan erikoista virolaisittain.

Sunnuntait nimittäin ovat Brandmannin saunassa nyt sekasaunapäiviä. Sekasaunahan tarkoittaa sitä, että saunassa kylpevät yhdessä miehet ja naiset sopuisasti rinnakkain — ja tietenkin ilman rihmankiertämää.

Moen kartanoa hallinnoiva MTÜ Moe Mõis perustaa teemapuiston, jonka käyttöön remontoidaan kartanon vanha kolmikerroksinen viinapolttimo. Koska virolaiset ovat nähneet todella surkeitakin aikoja, siellä ollaan valmiita ponnistelemaan paremman tulevaisuuden puolesta. Virossa ei tarvita laadunvalvojia, sillä yleensä siellä jokainen yrittää aina tehdä parhaansa.

Hämäläinen, jolla on pitkä kokemus Viron markkinoinnista ja myös toimimisesta Virossa. Muhun saarella sijaitsevan viinitilan ensimmäinen sato on kypsymässä. Massiivinen rakennus muuttuu lähivuosina Viron valtiollisen sinfoniaorkesterin edustussaliksi sekä ajanmukaiseksi konferenssikeskukseksi. Putki avaa Suomen suljetut kaasumarkkinat kilpailulle luvun alussa. Ennätyksen Viron suurin hotellikompleksi Viru on kesän aikana ylittänyt majoitusennätyksiään.

Tallinnan Sokos Hotels -kohteissa eli legendaarisessa Original Sokos Hotel Virussa ja sen yhteydessä sijaitsevassa design-hotelli Solo Sokos Hotel Estoriassa yöpyi kesä-elokuussa yhteensä yli 8 vierasta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden alusta vieraita on ollut lähes 22 viime vuoden vastaavaa ajanjaksoa enemmän. Venevero karkottaisi ökyjahdit Viroon Valmisteilla oleva venevero karkottaisi arvokkaimmat veneet ulkomaille, veneilijöiden etujärjestössä uskotaan. Asiasta kertoo Ylen uutiset. Jos venevero tulee voimaan, etenkin kalleimmat veneet rekisteröidään Viroon tai muualle ulkomaille. Näin sanoo Suomen Purjehdus ja Veneily ry: The Baltic Guide - Syyskuu sivu 9 Pieni Tartto on ponnistanut eurooppalaisen katutaiteen kärkikastiin: Vaikka katutaide on virallisesti laitonta, antavat viranomaiset sen kukoistaa.

Yksi selittävä tekijä on se, että taiteilijat rakastavat kaupunkiaan ja kaupunkilaiset taiteilijoitaan. Yleisesti ajatellaan, että on olemassa neljä vuodenaikaa, mutta Soomaan tunnetuimpia nähtävyyksiä on niin sanottu viides vuodenaika — suuren tulvaveden aika.

Yleensä se on talven jälkeen. Tulvaveden aikana on mahdollisuus osallistua kanoottiretkelle ja silloin pääsee paikkoihin, joihin esimerkiksi kesällä ei pääse. Silloin on mahdollista nähdä paljon lintuja ja eläimiä, joita muuten ei näe. Tulvat saattavat kestää jopa pari viikkoa.

Tämän vuoden elo-syyskuun vaihteessa koettiin Soomaalla harvinainen kesätulva, jossa vesi nousi reilusti yli kaksi metriä normaalitason yläpuolelle. Pärnusta 44 kilometrin päässä sijaitsevaan Soomaan vierailukeskukseen pääsee kääntymällä ensin Torin suuntaan ja jatkamalla sitten kohti Jõesuuta.

Opasteet Jõesuusta eteenpäin ovat noin 50 metriä kylän rajan jälkeen. Noin 15 kilometrin päästä löytyy Soomaan vierailukeskus. Soomaa on houkutteleva retki- ja lomakohde kaikille luonnosta kiinnostuneille. Kansallispuiston alue on avattu ympäri vuoden kaikille vierailijoille.

Retkelle pääse myös pyörätuolilla. Juttusarjassa opiskelijat kirjoittavat heille tärkeistä paikoista eri puolilla Viroa. Näin toivoo Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila. Laitilan mielestä pienten maiden on muuten vaikeaa näkyä maailmalla. Koulutus on yksi esimerkki Suomelle ja Virolle yhteisestä erikoisalueesta. Nykyään Viro on samalla tasolla, ja opetusalan väkeä tulee tänne katsomaan, kuinka täällä toimitaan.

Valtion edustaminen on valtiovierailujen tekemistä, kunniamerkkien jakamista ja monenlaisten tilaisuuksien juhlistamista läsnäolollaan. Monen virolaisen mielestä presidentin tärkein tehtävä taitaa olla itsenäisyyspäivän vastaanoton isännöinti. Virossakin vieraiden saapuminen itsenäisyyspäivän vastaanotolle on niitä kaikkein seuratuimpia televisio-ohjelmia.

Vaikka Kela-korvaukset poistettaisiin, yhteiskunta korvaa vastaisuudessakin hoitoa ulkomailla. Viron pääkaupungissa Tallinnassa ovat asunnot totta tosiaan edullisempia kuin Suomen pääkaupungissa Helsingissä. Tämä pätee myös niihin kaikkein kalliimpiin asuntoihin.

Tallinnassa on kaikkein kalleimmalla tällä hetkellä myynnissä olevalla asunnolla hintaa 1,45 miljoonaa euroa.

Tallinnassa se on hirveän iso raha Lue lisää: Seuraavaksi vaali siirtyvät parlamentista ja kuntien edustajista kootulle valitsijakokoukselle. Maan vaalitapa on hyvin monimutkainen, joten lopulta valituksi voi tulla myös yllätysnimi.

Yle esittelee kuusi kandidaattia, joiden joukosta presidentti todennäköisesti löytyy. Moskovassa oli tuolloin käynnissä vallankaappausyritys, ja tilanne Neuvostoliitossa oli sekava.

Virossa otettiin hetkestä kiinni. Venäjän rajan tuntumassa sijaitseva kylä on hieno esimerkki elävästä perinteestä, vaikka kylässä on alle asukasta. Kesäisin Tarton Vanemuine-teatteri esittää siellä perinteestä kertovia näytelmiä täysille katsomoille. Katujen alla oleva tekniikka saatiin paikalleen etuajassa. Näin ollen syyskuun lopussa matkailijoiden suosikkikatu on uusittu. Suunnitelmat alitetaan siis noin kahdella kuukaudella. Kadun monet ravintolat ja muut yrittäjät voivat toimia kuten ennen, vaikkakin kesäkuukausien hyvät myyntitulot jäivätkin saamatta.

Elokuun lopussa valmistuu myös raitioliikenteen uusi raideosuus Viru-aukiolta rautatieasemalle, jonne rakennetaan raitiovaunujen 1 ja 2 kääntöpaikka. Matkustajaliikenne siitä eteenpäin, Kopliin, hoidetaan busseilla. Raideosuus rautatieasema-Kopli valmistuu vuoden syksyllä. Yli puolet matkustajista on suomalaisia, mutta mukana on iso liuta muitakin kansallisuuksia. Etenkin ict-alan yritysten uskotaan kaipaavan tulevina vuosina lisää työvoimaa.

Suomalaiset voivat viettää rantalomaa yllättävän lähellä, sillä monet Viron kauneimmista rannoista ovat vain tunnin tai kahden ajomatkan päässä Tallinnasta. Se kertoo lopetuspäätöksestä tänään perjantaina internetin kotisivullaan. Toiminta loppuu Virossa jo ensi viikolla, Ostetut matkaliput lunastetaan takaisin. Virolainen uutisportaali Delfi uutisoi tänään perjantaina lopetuspäätöksen syyksi Viron maantieviraston toimet. Superbusin mukaan Viron maantievirasto on tehnyt sen toiminnan Virossa mahdottomaksi.

Superbus aloitti toimintansa Virossa viime vuoden lopussa lukuisten Viron maantieviraston kanssa käytyjen riitojen kanssa. Superbusilla oli vaikeuksia saada Virossa liikennöintilupia, ja välit maantievirastoon ovat pysyneet kireinä. Välit ovat pysyneet kireinä. Superbusin liiketoimintajohtaja Virossa, Lauri Helke, on syyttänyt Viron maantievirastoa muun muassa korruptiosta. Tallinna24 kertoo aiheesta lisää heti kun se on mahdollista.

Siellä on käytössä uusi tukijärjestelmä, jonka tarkoitus on vetää maahan kansainvälisiä elokuvatuotantoja. Suomesta puuttuu vastaava satsaus. Tilanteeseen saattaa tulla muutos ensi vuonna. Hyvin merkitty reitti on kauttaaltaan melko hyvässä kunnossa, ja sen varrelle osuvien rajojen ylittäminen on kohtuullisen mutkatonta Schengen-sopimuksen ansiosta.

Matkan varrella voi olla mittavia tietöitä, ja esimerkiksi Puolassa on meneillään tammikuuhun asti kestävä tietyörupeama, jonka tavoite on tehdä Via Baltican reitti moottoritieksi myös Puolassa. Suurlähettiläs Kirsti Narinen löytää kaupungin vilskeestä uniikkeja näköalapaikkoja ja luonnonläheistä rauhaa. Paikalla oli kutsuvieraita maan presidenttiä myöten. Tässä kahdeksan kulttuuritärppiä Kesälomamatka Tallinnaan?

Tässä kahdeksan kulttuuritärppiä muotinäyttelystä nykytaiteeseen ja taidelasiin Paikallisopas Marit Ilison neuvoo HS: Virosta on tehty jo kymmenkunta havaintoa. Tutkimme jatkuvasti riistakameroiden kuvia. Tähän asti kaikki sakaaleiksi luullut havainnot ovat osoittautuneet ketuiksi, kertoo Suomen ympäristökeskuksen viestintäasiantuntija Riku Lumiaro.

Kadriogin laajalla ja näyttävällä puistoalueella se tekee poikkeuksen modernilla arkkitehtuurillaan. Seitsemänkerroksinen talo sisältää sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä, jotka ensisijaisesti esittelevät virolaista taidetta laajasti luvulta tähän päivään: Tallinnan sataman taksimafiassa on kyse siitä, että osa takseista saa ajaa jonon keulille ja napata asiakkaita suoraan satamaterminaalin edestä.

Etenkin sataman A-terminaalin edusta on tukevasti taksimafian käsissä. Touhu on todella härskiä, sillä terminaalin edestä asiakkaita pyydystäessään mafiataksit seisovat milloin suojatiellä ja milloin invalideille tarkoitetuilla pysäköintipaikoilla.

Muutosten vuoksi Familon irtisanoo Suomessa yhteensä 38 henkilöä Heinolan tehtaalta ja Helsingin pääkonttorilta Lue lisää: Juhannuksena poltetaan juhannuskokkoja, grillataan, lauletaan ja tanssitaan, sekä juhlitaan joko pienessä piirissä taikka suuressa juhannusjuhlassa. Perinteisiä juhannusruokia Virossa ei ole.

...

SIHTEERIOPISTO PORI PUHELIN SEX

Gay sex in hh transgirls Wie viele reife frauen private Erotik in Suhl non porn. Petersburg going fast. Kategorie Paar sucht eine zu private Bar. Wichsen Sex Date.

Summasta 13 miljoonaa euroa käytetään Tallinnan lentokentän ja Ülemisten liikenneterminaalin yhdistävän raitiovaunulinjan rakentamiseen. Uba ja Humal sekä Spunka ovat hyviä paikkoja aloitta, mutta monessa muussakin liikkeessä alkaa olemaan kiitettävästi erikoisoluita perinteisten laatikko-oluiden lisäksi. Kuka on Viron yllätyspresidentti, vuotias Kersti Kaljulaid, josta kaikki pitävät? Jos et löydänyt haluamasi tuotetta meidän nettisivulta, niin kysy! Uusi tori avautuu vajaan kahden kuukauden kuluttua

PANO SEKSI AMARILLO KOUVOLA ESIINTYJÄT